Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Григор Димитров достигна четвъртфинал в Торонто
9 Август 2018
Там той ще срещне четвъртия поставен Кевин Андерсън или квалификанта от Беларус Иля Ивашка
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Торонто, след като победи младия американец Франсис Тиафо със 7-6(1), 3-6, 7-6(4), в мач от четвъртия кръг на надпреварата. Българският тенисист надви Фернандо Вердаско в решаващ тайбрек в третия сет в първия си мач на Роджърс Къп и днес отново трябваше да покаже характер и устойчивост, за да стигне до успеха. 

20-годишният Тиафо проби първи в откриващия сет, но Григор успя бързо да върне пробива, след което се стигна до тайбрек, в който световният номер 5 бе категоричен и се наложи със 7-1. 

Във втората част нивото на играта на Димитров падна, а Тиафо бе много агресивен от основната линия и стигна до един пробив, който му бе достатъчен, за да изравни резултата. 

Решаващия сет започне зле за Гришо, който рано допусна пробив, но както и в първия сет, успя бързо да го върне. Хасковлията бе подложен на напрежение при подаванията си, но все пак успя да стигне до тайбрек, в който показа най-доброто от себе си. Той изоставаше с минипробив при 2-4, но затвори мача след 7-4. 

По този начин Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира, където ще срещне четвъртия поставен Кевин Андерсън или квалификанта от Беларус Иля Ивашка. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.