Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Швеция победи Швейцария в скучен мач
3 Юли 2018
В тази среща домакините от Русия приеха 40-милионният зрител по стадионите на страната от началото на Мондиал 2018
Отборът на Швеция се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, след като победи Швейцария с 1:0 в оспорван двубой от осминафиналната фаза, игран в Санкт Петербург. В тази среща домакините от Русия приеха 40-милионният зрител по стадионите на страната от началото на Мондиал 2018. Днешният мач очаквано бе много оспорван и без изобилие от чисти голови положения, но шведите успяха да излъжат своя съперник с един гол и да стигнат до ценния успех. Възпитаниците на Яне Андерсон започнаха по-активно и изглеждаха по-опасни в предни позиции, но трудно пробиваха швейцарската отбрана. Все пак през първата част добри шансове се откриха пред Маркус Берг и Албин Екдал, но шведите не успяха да ги реализират.

След почивката картината на терена не се промени много, но играчите на Швеция все по-често успяваха да откриват свободни пространства в половината на съперника. След още няколко пропуска, те все пак стигнаха до гол в 66-та минута, когато Емил Форсберг проби добре и стреля по земя, а ударът му се отби от бранител на Швейцария и излъга вратаря Ян Зомер. В оставащите минути "кръстоносците" се опитаха да се върнат в мача, но шведите се отбраняваха много солидно, както във всичките си мачове от началото на турнира. Най-добрият шанс за Швейцария се откри в 91-та минута, когато резервата Харис Сеферович стреля опасно с глава, но Робин Олсен спаси изстрела му. До края скандинавците опазиха вратата си и в крайна сметка спечелиха с 1:0.

По този начин Швеция достигна до четвъртфиналите на Световно първенство за първи път от 1994-та година, когато спечели бронзовите медали в САЩ. В следващия си мач в Русия те ще срещнат Англия или Колумбия. Двубоят ще се играе на 7 юли от 17:00 часа българско време в Самара. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.