Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Колумбия и Япония се класираха за осминафиналите от група Н
28 Юни 2018
В Самара Колумбия победи Сенегал с 1:0, докато във Волгоград Япония загуби от Полша с 0:1. Големият губещ от въртележката в групата е тимът на Сенегал
Oсминафинал Отборите на Колумбия и Япония се класираха за осминафиналите на Световното първенство по футбол след драматичен развой на последните мачове от група Н на Мондиала. В Самара Колумбия победи Сенегал с 1:0, докато във Волгоград Япония загуби от Полша с 0:1. Големият губещ от въртележката в групата е тимът на Сенегал, който отпадна от шампионата единствено заради повечето натрупани жълти картони от "самураите".

На "Самара Арена" последният африкански отбор, запазил шансове да преодолее груповата фаза, започна силно и водеше играта, докато колумбийците бяха пасивни, въпреки че се нуждаеха от гол. Най-интересният момент през първата част дойде в 17-та минута, когато реферът Милорад Мажич отсъди дузпа за Сенегал за нарушение на Давинсон Санчес срещу Садио Мане, но след това сръбският съдия се консултира с ВАР и правилно отсъди наказателния удар.

По същото време във Волгоград тимът на Полша бе по-активен, въпреки че вече нямаше шансове да продължи напред, но първата част и на двата мача завърши при нулево равенство. В 59-та минута поляците поведоха в резултата с гол на защитника Ян Беднарек, който се разписа след центриране от фал на Рафал Куржава. Това означава, че нулевото равенство е достатъчно за Сенегал и Колумбия, за да се класират за следващата фаза и двата тима почти спряха да атакуват. В 74-та минута обаче Джери Мина даде преднина на южноамериканците, разписвайки се с глава след центриране от корнер на Хуан Кинтеро.

При това положения Япония и Сенегал се оказаха с напълно еднакъв актив - по четири точки, четири отбелязани и четири допуснати гола, което означаваше, че двата тима са разделени единствено от фактора феърплей - "самураите" бяха получили два жълти картона по-малко в досегашните си мачове, които им даваше предимство. Сенегалските футболисти се втурнаха в атака, за да търсят изравнителен гол, докато изненадващо японците се прибраха, за да пазят изоставането си от само един гол. В последните минути футбол във Волгоград не се игра и двубоят завърши 1:0 за Полша, докато Колумбия опази преднината си срещу Сенегал и също спечели с 1:0.

По този начин Колумбия завърши на първо място в групата с шест точки, докато Япония зае ценното второ място, а Сенегал остана на трета позиция и нито един африкански отбор няма да участва на осминафиналите на Световното първенство. Тимът на Полша завършва на последно място в групата в три точки. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.