Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Англия наказа Панама с 6:1
24 Юни 2018
Голямата звезда на островитяните Хари Кейн реализира хеттрик за победителите, два гола добави Джон Стоунс, един - Джеси Лингард
Отборът на Англия разгроми Панама с 6:1 в Нижни Новгород и си осигури място в 1/8 финалите на Световното първенство. Голямата звезда на островитяните Хари Кейн реализира хеттрик за победителите, два гола добави Джон Стоунс, един - Джеси Лингард. Напред от група G продължават Англия и Белгия.

Двубоят започна чудесно за островитяните, които поведоха в 7-ата с гол на Джон Стоунс. 24-годишният бранител на Манчестър Сити се разписа с глава след ъглов удар. В 20-ата минута съдията от Египет Геад Гриша отсъди дузпа за нарушение срещу Джеси Лингард, а звездата на “трите лъва” Хари Кейн бе безпощаден от бялата точка за 2:0. Кейн влезе в историята като вторият играч на Англия, вкарал в двата стартови мача на Световно първенство. Лингард направи резултата класически след двойно подаване с Рахийм Стърлинг в 36-ата минута. Лингард завърши резултатно атаката с чудесен изстрел от границата на наказателното поле. След още четири минути преднината на “трите лъва” стана разгромна - Стърлинг направи пропуск, но Стоунс отново с глава при добавката бе точен за втори път в срещата. Вихрушката пред вратата на панамците не спря и до почивката англичаните вкараха още един гол - Кейн от дузпа покачи на 5:0.

Така тимът на Гарет Саутгейт за 45 минути изпълни задачата си да запише две поредни победи, повтаряйки старта си от Мондиал 2006 в Германия. След час игра Кейн оформи своя хеттрик и веднага след това бе заменен от Джейми Варди. В 78-ата минута Фелипе Балой бе на точното място след изпълнение на свободен удар и от труда позиция успя да вкара топката във вратата на англичаните, отбелязвайки историческия първи гол за Панама на световни финали. Дебютантът ще се опита в последния кръг срещу Тунис да спечели и първи точки на Мондиал. Англия и Белгия пък ще спорят за първото място в групата, като на британците им е достатъчно и равенство, за да станат първи. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.