Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Португалия победи Мароко, но не убеди с играта си
20 Юни 2018
Единственото попадение бе отново на Кристиано Роналдо
Отборът на Португалия записа първи успех на Мондиал 2018, след като победи Мароко с 1:0 в мач от група В на Световното първенство по футбол, игран на стадион "Лужники" в Москва. След като отбеляза хеттрик срещу Испания в петък, днес отново Кристиано Роналдо бе над всички и се превърна в герой за своите. Голмайсторътна Реал Мадрид продължи там, където свърши с Испания, и даде преднина на Португалия още в четвъртата минута, разписвайки се с глава след центриране на Жоао Моутиньо. За Роналдо това бе 85-ти гол с екипа на "мореплавателите" и по този начин той се превърна в най-резултатния европеец в международния футбол в историята, подобрявайки рекорда от 84 попадения на Ференц Пушкаш за Унгария.

Играчите на Мароко опитаха да отговорят бързо и наложиха натиск, но трудно стигаха до чисти голови положения, а португалците бяха безидейни в атака и се задоволяваха да се отбраняват. След почивката натискът на африканския тим се усили, като най-близо до гола бе Юнес Белханда, но ударът му с глава бе отразен по страхотен начин от Руй Патрисио. Патрисио се отчете с още няколко добри изяви, за да откаже мароканците, които в крайна сметка не успяха да отбележат гол във втори пореден мач и двубоят завърши с победа с 1:0 за Португалия.

По този начин Мароко се превърна в първия отбор, който отпада от Световното първенство, след като в първия си мач загубиха от Иран също с 0:1. Португалия от своя страна вече има четири точки и сериозно увеличи шансовете си да преодолее груповата фаза. В последния си мач в Русия Португалия среща Иран, а Мароко ще се изправи срещу Испания. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.