Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дания излъга Перу
16 Юни 2018
Южноамериканският тим водеше играта в по-голямата част от двубоя и може да съжалява, че започна участието си на Мондиала с поражение
Отборът на Дания победи Перу с 1:0 в мач от група С на Световното първенство по футбол, игран на „Мордовия Арена“ в Саранск. Южноамериканският тим водеше играта в по-голямата част от двубоя и може да съжалява, че започна участието си на Мондиала с поражение. 

През първата част възпитаниците на Рикардо Гарека доминираха напълно, а най-добрият има шанс за гол дойде точно преди почивката, когато за втори път през деня бе отсъдена дузпа след консултация с ВАР. Кристиан Куева обаче изпълни много слабо наказателният удар и прати топката далеч над вратата. 

Датчаните започнаха по-силно втората част и успяха да нанесат при своя удар в 59-та минута, когато Кристиан Ериксен изведе с отличен пас Юсуф Поулсен, който не сбърка, останал очи в очи с вратаря на перуанците Педро Гайесе. В оставащите минути играчите на Перу потърсиха изравнителния гол, но Каспер Шмайхел се намеси умело в няколко ситуации и опази вратата си. По този начин Дания започна с победа участието си на Световното първенство и увеличи шансовете си да премине груповата фаза. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.