Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Аржентина стъпи накриво срещу Исландия
16 Юни 2018
В 64-та минута звездата на двукратните световни шампиони Меси можеше да вкара втори гол за Аржентина, но изпусна дузпа
Единият от фаворитите за титлата на Мондиал 2018 Аржентина направи грешна стъпка на старта на шампионата, след като стигна само до равенство 1:1 в мача си с Исландия от група D на надпреварата. На стадион "Спартак" в Москва аржентинците не успяха да пречупят борбения тим на дебютантите на Световно първенство, а Лионел Меси не успя да отговори на предизвикателството на отбелязалия хеттрик вчера Кристиано Роналдо, като се представи слабо и изпусна дузпа през втората част. Финалистите от последния Мондиал започнаха силно и още в 19-та минутата поведоха в резултата, след като Серхио Агуеро пое една топка в наказателното поле, завъртя се добре и със силен изстрел преодоля Ханес Халдорсон.

Исландците отговориха бързо и само четири минути по-късно централният нападател на тима Алфред Фингбогасон изравни с първия с историческия първи гол за страната на Световни първенства. До края на първата част възпитаниците на Хорхе Сампаоли владееха топката, но трудно стигаха до чисти положения. След почивката играчите на Аржентина наложиха тотален натиск срещу съперника си, но исландците се отбраняваха умело и пазеха много внимателно Меси.

В 64-та минута звездата на двукратните световни шампиони можеше да вкара втори гол за Аржентина, но изпусна дузпа, след като Халдорсон отрази удара му от бялата точка. Наказателният удар бе даден за нарушение срещу Максимилиано Меса. Играта на Аржентина в атака продължи да бъде безидейна, като южноамериканците често опитваха изстрели отдалеч, но Халдорсон винаги бе на мястото си. В крайна сметка двубоят завърши 1:1 и Исландия стигна до първата си точка на Мондиал, докато Аржентина започна с фалстарт участието си в Русия. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.