Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Автогол в 95-тата минута разплака Мароко в мача срещу Иран
15 Юни 2018
Вторият мач от програмата днес донесе още по-голяма драма
Отборът Иран постигна много драматична победа с 1:0 над състава на Мароко в първия мач от група B на Световното първенство в Русия. Двата тима изиграха интересен двубой на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург, който бе решен в добавеното време. Единственото попадение в мача падна в 95-ата минута, когато влезлият като резерва Азиз Бухадуз си отбеляза нелеп автогол. Първото полувреме започна със сериозен натиск на Мароко. Африканският тим излезе на терена с огромно самочувствие и това си пролича още в началните минути, в които възпитаниците на Ерве Ренар притиснаха сериозно своя съперник, който от своя страна имаше проблеми в разиграването на топката.

Първата възможност за гол пред „Лъвовете на Атлас“ се откри още в 3-ата минута, когато след корнер на няколко пъти играчи на Мароко опитаха да обстрелват вратата на Иран, но без успех. В 19-ата минута дойде и най-чистото положение за мароканците. След поредното центриране в наказателното поле на Иран и неразбирателство в защитата на азиатския тим, топката на два пъти попадна във футболисти на Мароко, но ударите на Юнес Беланда и капитана Меди Бенатия бяха парирани. Постепенно играчите на Карлуш Кейрош успяха да изравнят играта и на свой ред да погледнат по-смело към противниковата врата. Най-добрата възможност за тях дойде две минути преди края на първата част, когато Сардар Азмун се отскубна от противниковата защита и излезе очи в очи с Ел Кажуи, но стражът на Мароко спаси.

След почивката темпото на игра видимо спадна, като чисти голови ситуации почти липсваха. В 80-ата минута офанзивният полузащитник на африканците Хаким Зиеш можеше да се разпише, след като шутира мощно от границата на наказателното поле, но стражът на Иран Алираза Бейранванд отрази неговия удар. Срещата вървеше към логично нулево равенство, когато в края на даденото от главния арбитър 6-минутно продължение тимът на Иран получи право да изпълни фаул, а след последвалото центриране в наказателното поле на Мароко влезлият като резерва Азиз Бухадуз с глава изпрати топката неспасяемо в собствената си врата.

Така азиатският тим стартира участието си на Мондиала с победа, след която временно оглави класирането в групата с актив от 3 точки. По-късно днес е и другият мач в тази група – голямото дерби между Испания и европейския шампион Португалия. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.