Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уругва победи драматично Египет
15 Юни 2018
Победният гол падна чак в 89-тата минута
Отборът на Уругвай стигна до изключително драматична победа с 1:0 над Египет във втория мач от Група А на Световното първенство в Русия, игран пред близо 20 000 зрители на „Екатеринбург Арена“. В герой за урусите се превърна централният бранител на Атлетико Мадрид Хосе Мария Хименес, който реализира победния гол за своя тим в 89-ата минута. Като цяло южноамериканският тим заслужаваше победата, тъй като създаде много положения пред противниковата врата и единствено брилянтните намеси на стража на „фараоните“ Мохамед Eл Шенави задържаха интригата в мача.

От своя страна днес Египет не можеше да разчита на голямата си звезда Мохамед Салах, който остана на резервната скамейка през целия мач. Крилото на Ливърпул, който днес навършва 26 години, контузи рамото си по време на финала на Шампионската лига и бе под въпрос за световните финали. Въпреки че вчера селекционерът на "фараоните" Ектор Купер съобщи, че Салах ще е титуляр в двубоя срещу Уругвай, днес той така и не се появи в игра.

През първата част и двата тима подходиха доста предпазливо и рядко стигаха до възможности пред противниковата врата. Най-добрите възможности за гол се откриха пред Уругвай, които в рамките на минута можеха на два пъти да открият резултата. Първо в 22-ата минута Единсон Кавани опита атрактивен изстрел от границата на наказателното поле, но ударът му бе отразен от бранител на „фараоните“.

При последвалия корнер, след кратко разбъркване, топката попадна в другата звезда на Уругвай Луис Суарес, който обаче направи непростим пропуск, останал непокрит на метър от вратата. За съжаление с това се изчерпаха и по-интересните моменти до почивката.

Второто полувреме започна вихрено като още в първата минута Луис Суарес бе изведен отлично от Единсон Кавани очи в очи със стража на Египет. Нападателят на Барселона стреля, но Мохамед Eл Шенави демонстрира страхотен рефлекс и спаси. Урусите продължиха да доминират и в 73-ата минута стигнаха до нова отлична възможност за гол, която отново се откри през Суарес. За трети път обаче в този мач звездата на тима не успя да преодолее Eл Шенави.

Правещият впечатляващ мач за Египет страж се намеси решаващо и в 83-ата минута, когато с невероятен плонж изби силен шут от въздуха на Кавани. Малко по-късно голмайсторът на ПСЖ отново опита късмета си, този път от пряк свободен удар, но отново Мохамед Eл Шенави бе на мястото си и отрази. В крайна сметка 29-годишният вратар на Ал Ахли капитулира в 89-ата минута. Карлос Санчес центрира от фаул в наказателното поле и там Хосе Хименес с глава вкара победния гол за своя тим.

В следващия кръг Египет се изправя срещу домакина Русия на 19 юни в Санкт Петербург, докато ден по-късно Уругвай ще срещне Саудитска Арабия в Ростов. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.