Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев Пловдив победи Левски с човек по-малко
6 Април 2018
Възпитаниците на Делио Роси бяха наказани 10 минути преди края на редовното време от своя юноша Стивън Петков, който се разписа с глава
Отборът на Ботев Пловдив победи Левски с 1:0 у дома в мач от втория плейофен кръг на Първа лига, въпреки че игра повече от едно полувреме с човек по-малко. През първата част на стадиона в Коматево преимуществото преминаваше от единия в другия отбор, като още в седмата минута централният нападател на "канарчетата" Жоао Пауло удари греда със силен изстрел по диагонала, а в 28-та минута звездата на Левски Габриел Обертан също бе спрян от рамката на вратата. 

В 41-та минута централният защитник на домакините Димитър Пиргов фаулира Обертан като последен в отбраната и получи директен червен картон, а след почивката гостите владееха повече топката, но трудно стигаха до чисти голови положения.

Най-добрата възможност за Левски бе пропиляна от влезлия като резерва Серджиу Буш, който не успя да реализира от няколко метра разстояние. Възпитаниците на Делио Роси бяха наказани 10 минути преди края на редовното време от своя юноша Стивън Петков, който се разписа с глава след добро центриране на Тодор Неделев и аматьорска изява на бранителя на гостите Давид Яблонски. 

В оставащите минути "сините" не успяха да отговорят и по този начин записаха трета поредна загуба в първенството и могат да бъдат изместени от третата позиция в класирането, ако Берое спечели местното дерби с Верея в понеделник. Ботев остава на пета позиция с 45 точки, пет по-малко от днешния си съперник. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.