Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина първия Джеймс Бонд
23 Май 2017
Сър Роджър Мур изигра цели седем пъти легендарния шпионин
Почина големият британски актьор сър Роджър Мур. Той изигра цели седем пъти легендарния шпионин Джеймс Бонд – повече, отколкото всеки друг актьор. Роджър Мур е починал на 89-годишна възраст в Швейцария след „кратка, но дръзка“ борба с рака. Погребението му ще бъде в Монако, съобщиха от семейството му Сър Роджър Мур е роден на 14 октомври 1927 г. в Стокуел, Южен Лондон в семейство на полицай. Първоначално учи в художествено училище и иска да стане художник. Кариерата му на актьор стартира като статист. След завършването на Кралската академия за драматични изкуства участва в различни пиеси в Уест Енд, работи също така в радиото и телевизията.

През 1953 г. пристига в САЩ и започва да се снима в редица сериали. Най-известните са „Маверик“ и „Светецът“. Заради участието си в последния не успява да изиграе първия Джеймс Бонд през 1962 г. В крайна сметка той получава ролята на най-знаменития агент през 1972 г. и участва в седем ленти, сред които са а „Живей, а другите да умрат“, „Мъжът със златния пистолет“, „Муунрейкър“, „Октопуси“ и „Изглед към долината на смъртта“. Пенсионира се като Бонд през 1985 г.

Роджър Мур е първият актьор, играл ролята на прочутия агент, който получава Орден на Британската империя и титлата Командор през март 1999. Той е носител и на редица филмови награди, сред които „Сатурн“, „Златен глобус“ и „Златна камера“. През 2007 г. получава звезда на Алеята на славата в Холивуд. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Шон
26 May, 2017 | 20:18

Не е първия. Първият е Шон Конъри

НЕРАЗБРАЛ
26 May, 2017 | 02:14

Първият Бонд ли е или не ?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.