Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Gary Clark Jr. издава live албума “Live North America 2016”
14 Февруари 2017
“Live North America 2016”, вторият му албум със записи на живо, вече е достъпен за предварително поръчване във всички дигитални платформи
Gary Clark Jr. ще издаде новия си лайв албум на 17 март през Warner Bros Records. “Live North America 2016”, вторият му албум със записи на живо, вече е достъпен за предварително поръчване във всички дигитални платформи. Назад във времето, когато музиката беше достъпна само на плочи, чистото вълнение, увековечено в лайв албум, беше нещо, което страстните музикални фенове желаеха много. Clark продължава традицията, предоставяйки изживяването на по-младото поколение. “Live North America 2016” е записан изцяло на живо, без допълнителна преработка – запазена е автентичността на концерта.

Всеки, който предварително заяви своето копие, ще получи незабавно зашеметяващата лайв версия на “The Healing”. “Live North America 2016” ще бъде достъпен на CD, плоча и дигитално.

Албумът включва нови и неиздавани досега записи на живо от турнето на Gary Clark Jr. от 2016, което беше в подкрепа на излезлия през 2015 албум “The Story of Sonny Boy Slim”. В “Live North America 2016” влизат няколко песни от албума, включително “The Healing”, “Grinder”, “Our Love”, “Cold-Blooded” и “Shake”, в която участват Leon Bridges и саксофонистът Jeff Dazey. Сетът се характеризира със суров соул и фънк, класически соло и блус изпълнения, както и няколко дълги китарни прелюдии. В записа влизат и два неиздавани досега кавъра - “Honest I Do” на Jimmy Reed и “My Baby’s Gone” на Elmore James, както и любимите на феновете “You Saved Me” и “When My Train Pulls In”, които са част от издадения през Warner Bros Records дебют на артиста “Blak and Blu”.
Пламенните лайв изпълнения на Clark са уловени красиво в “Gary Clark Jr. Live”, който излезе през септември 2014 и постигна страхотен успех. Двата лайв албума проследяват еволюцията на изпълненията на музиканта, като песните му се разрастват и заживяват нов живот, извън студийните записи. Подобно на много от записите на блус, джаз и соул легендите на миналото, тези записи са като писма в бутилка – запазени моменти от историята на артист, който непрекъснато се променя и е един от най-добрите импровизатори на нашето време.

Излизането на “Live North America 2016” съвпада с появяването на Gary Clark Jr. в концертите по повод 50-тата годишнина на творчеството на Eric Clapton в Madison Square Garden в Ню Йорк на 19 и 20 март и в The Forum в Ел Ей на 25 март.
За Gary Clark Jr. Eric Clapton споделя: „Gary Clark Jr. ме вдъхновява, защото прави това, което аз бих искал да правя на сцената, без никакво усилие.”

Албумът “Live North America 2016” на Gary Clark Jr. ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.