Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Джак Никълсън напусна киното
26 Януари 2017
Дванадесетте номинации за Оскар, го правят най-номинирания актьор на всички времена
Джак Никълсън официално се е оттеглил от голямото кино, той не планира повече участия в значими роли или продукции. Припомняме, че последната му роля беше преди 7 години във филма "Как да разбера?". 
 
През цялата си кариера, Джак Никълсън влиза в уникални и предизвикателни роли, много от които включват тъмни образи на невротик и/или психопат. Дванадесетте номинации за Оскар, го правят най-номинирания актьор на всички времена.

Никълсън два пъти печели Оскар за най-добра мъжка роля, за „Полет над кукувиче гнездо“ и за „Колкото толкова“. Също така печели Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля през 1983 за филма „Думи на обич“. Никълсън е добре познат с превъплъщения в ролята на „лошия“ - като Франк Костело в „От другата страна“, Джак Торънс в „Сиянието“ и Жокера в „Батман“ през 1989 г.

Никълсън е един от само двама актьори, който е номиниран за "Оскар" през всяко десетилетие от 1960 до 2000 г., другият е Майкъл Кейн. Той спечели шест награди Златен глобус и получава отличието „Kennedy Center Honor“ през 2001 г. През 1994 г. той се превръща в един от най-младите участници, на който е присъдена наградата на Американския филмов институт.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.