Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
The Parakit представиха новия си сингъл When I Hold You
22 Януари 2017
Символът на групата е тропическата parakeet птица, която идва от планета, където птиците карат скейтборд и правят музика
The Parakit е EDM формация от Les Lilas, малко селище с упорити артисти, намиращо се в предградията на Париж. Тя се състои от Timo, 20-годишен френски DJ със синя коса, и братята му.

Символът на групата е тропическата parakeet птица, която идва от планета, където птиците карат скейтборд и правят музика. Звученето им е силно повлияно от мелодичния хаус и деветдесетарския синт-поп, а вокалните елементи са заимствани от фолка. Това може да чуете и в дебютния им сингъл “Save Me”, в който участва Alden Jacob.

На ADE – събитието за денс музика в Амстердам през октомври 2015, “Save Me” предизвика любопитство от страна на няколко европейски лейбъла. Но историята на Parakit започна в Русия, на хиляди километри от Франция.

“Save Me” излезе в края на февруари 2016 през Effective Records – независим руски лейбъл. По-малко от месец по-късно парчето завладя върха на радио класацията в Русия и се изкачи до 4 място в iTunes и Shazam на страната.

Готови да превземат света, Timo и другите птици подписаха с Warner Music. През 2016 “Save Me” беше 65-тата най-търсена песен в Shazam.

The Parakit продължават да разперват крилата си и да свирят в клубове по света. Главната цел на оптимистичния и мелодичен подход към хаус музиката е да забавляват всички нощни птици.

“When I Hold You” излиза по света днес, 20 януари, а в Русия вече е на 13 място в Shazam. „Проектирахме го като галактическа опера… смесвайки дийп хаус, фолк китари и автентични оперни вокали.” 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.