Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Легендите ЛЮБЭ празнуват 20 години от издаването на Комбат на концерта си в София
9 Ноември 2016
“Комбат” е четвъртият студиен албум на формацията и включва 11 песни в типичния за ЛЮБЭ стил
20-годишен юбилей от издаването на епичния албум “Комбат” ще отбележат на родна сцена след месец великите руски музиканти ЛЮБЭ. Звездите, които ще зарадват родната публика на 10 декември в Арена Армеец с най-мащабното си и грандиозно шоу у нас, ще изпълнят хитовете от култовия албум, издаден през 1996 години.

“Комбат” е  четвъртият студиен албум на формацията и включва 11 песни в типичния за ЛЮБЭ  стил - комбинация от рок, поп, руски фолклорни и военни елементи. Изданието бързо печели любовта на феновете, а като безспорен хит се отличава едноименната песен, която заема първите места в руските музикални класации. 

Интересен е фактът, че лирическият герой от известната композиция има реален прототип. След създаването на “Комбат” вокалистът Николай Расторгуев, режисьорът на видеото Никита Михалков и композиторът Игор Матвиенко се обърнали към видни военни офицери с молба да посочат достоен руски боец. Единодушно бил избран офицерът от руската армия Александър Солуянов, участвал във войната в Афганистан. Именно той е популярният “комбат”, възпят от ЛЮБЭ. 

Радостта за музикантите от успеха на албума обаче не трае дълго. Малко след като “Комбат” е пуснат в продажба, групата преживява тежка загуба. В автомобилна катастрофа нелепо загива бас китаристът Александър Николаев. Поради този факт, ЛЮБЭ посвещават изпълненията на хитовете от албума на талантливия музикант.

Грандиозният “THE BEST OF” концерт на руската група е на 10 декември в Арена Армеец в София. Малкото останали билети все още могат да бъдат закупени на цени от 30 до 70 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна. Организатор на събитието е MOKO Solution.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.