Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Black Saint и сингъла им “Could You Love Me”
8 Ноември 2016
Black Saint ни представят музика, подходяща за хаус партита, клубове и световни фестивали
Родени от любовта и страстта към музиката, Black Saint са енигматичните музиканти от Обединеното кралство, които комбинират уменията си на диджеи, продуценти и текстописци, за да ни представят музика, подходяща за хаус партита, клубове и световни фестивали.

След като чуват Toddla T на Notting Hill Carnival, Black Saint са привлечени към звученето на соул и груув музиката, слушайки пиратски радио станции, разпространени на гаражната сцена в Обединеното кралство. Те показват любовта си към създаването на енергия, смесвайки възхитителни свежи хаус тонове с гаражна продукция. 

Досега Black Saint прилежно шлифоваха звученето си, подготвяйки се за дебютния си запис “Could You Love Me”, който представлява иновативна смесица от хаус, R&B, трап и хип-хоп. Звученето им се превръща в под-жанра black House. С фокус върху баса и бийтовете, миксът от стилове издига ритмичността на този тип музика до други висини. Освен, че е много подходящ за клубове и танци, black house стилът е повдигащ духа, което  помага да се предаде посланието за цялостност, истина, красота и позитивизъм – обединението над нарцисизма и човешкото над материализма.

Името Black Saint също е свързано с философията на музикантите. Самите те обясняват: „Black символизира вдъхновенията зад музиката ни, и отчасти отразява модерната култура, особено в музикален аспект. Благодарение на Bob Marley и Soul II Soul, разграничения в клас, раса, цвят и вяра не съществуват, и всички се обединяваме в името на музиката.”  Относно Saint: „Saint символизира стремежът ни към перфекционизъм, насочен към другите и нас самите. Въпреки че е малко невъзможно, ние се водим от усещането, че можем да го постигнем и се обединяваме към целта. Светците не се водят от собствени интереси и искат да променят живота на другите – това е нещо, което искаме да постигнем с музиката си.” 

С над 1.3 милиона преслушвания в YouTube канала на берлинския лейбъл Selected, “Could You Love Me” е заразно парче, играещо ролята на първа глава от нещо по-голямо и значимо.

Видеото към песента е режисирано от награждавания Josh Cole (работил с Rudimental, Chase&Status и други), чието креативно виждане за нещата пасва идеално на духа на парчето и естетиката на Black Saint. Музикантите пламенно се стремят да направят музиката си платформа за позитивизъм и търсят артисти с близко до тяхното мислене, които имат какво да кажат, за да работят заедно. 

Black Saint наскоро довършиха ремикса на “Blow Your Mind” на Dua Lipa, и сега се подготвят за серия от live-stream събития. Те са в отговор на закриването на някои от най-дълго просъществувалите заведения в Лондон и ще се опитат да покажат значението на клубовете в културния пейзаж на града – местата, в които се създават общности, връзки и собствена идентичност.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.