Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Легендарните MASSIVE ATTACK идват в София с екип от 20 човека
21 Май 2014
На 5 юни Зимният Дворец на Спорта ще бъде превърнат в арена на визия и звуци заради представянето за първи път на новия им проект

На 5 юни Зимният Дворец на Спорта ще бъде превърнат в арена на визия и звуци заради представянето за първи път на новия проект на легендарните MASSIVE ATTACK, съобщиха организаторите.

Световната премиера на новия аудио-визуален концерт на трип хоп групата ще включва безкомпромисно осветление, звук и специално изработен за новото им шоу LED екран с ширина 12 метра. Мащабното съоръжение се състои от 3 подвижни конструкции, с височина над 3 метра и ще бъде монтирано като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на XL studios, които стоят зад грандиозните спектакли на банди като U2 (360 Tour), Kings of Leon, Deаdmau5 и др.

МASSIVE ATTACK пристигат в София с екип от 20 души още на 3 юни, два дни преди концерта им в Зимен Дворец на Спорта, за да направят генерална репетиция за премиерата на новия им пърформанс по идея на 3D мастера Robert Del Naja. Британците още работят по финалзиране на проекта и не издават никакви подробности, за да изненадат българските фенове.

Бандата, начело с Robert (3D) del Naja и Grantley (Daddy G) Marshall пристига заедно с популярната британска вокалистка Martina Topley Bird. Тя e добре позната сред феновете на трип хопа не само заради незабравимите си изяви с MASSIVE ATTACK, нежните си вокални включвания в албума им Heligoland и колаборациите си с Tricky, но и заради успешните си соло албуми. Освен Martina Topley Bird на сцената на 5 юни ще излязат и Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани) и Julien Brown (барабани) и гост вокалистите Horace Andy, Deborah Miller.

Веднага след концерта си в София, MASSIE ATTACK ще участват като хедлайнери в едни от най-големите музикални фестивали, сред които 100% FEST в Истанбул, Sónar в Барселона и Secret Solstice Festival в Рейкявик.

Билетите за концерта на MASSIVE ATTACK ще са на промо цени от 50 до 80лв. до 25-ти май и могат да бъдат закупени онлайн наwww.ticketportal.bg и в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна / книжарници Booktrading, магазините На Тъмно, Офис 1 както и от Билетен център на НДК.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.