Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнато е обвинение на румънския шофьор за катастрофата край Яна
20 Август 2013
Несъобразена скорост на румънската цистерна е причината за вчерашната тежка катастрофа на магистрала "Хемус", при която загинаха двама души

Несъобразена скорост на румънската цистерна е причината за вчерашната тежка катастрофа на магистрала "Хемус", при която загинаха двама души. Това сочат събраните до момента данни, съобщиха от МВР.

В столичната полиция е задържан водачът на цистерната - 45 годишен румънски гражданин. По случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните материали от Софийската градска прокуратура му е повдигнато обвинение по чл. 343, предвиждащ до 15 години затвор и му е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа. Румънският шофьор е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на две лица.

От Софийската градска прокуратура съобщават, че на 22 август на румънския шофьор ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Градските обвинители нямат данни румънецът да е заспал зад волана. Той се е движил със 108 км.в час, като максималната разрешена скорост в този участък е 130. Скоростта му, обаче, е била несъобразена със спецификите на движението по трасето. Данните на разследващите показват, че шофьорът е имал отлична видимост.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.