Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Американски астрофизици откриха неизвестен източник на енергия в Млечния път
5 Юли 2020
Учените установили, че в покрайнините на ядрото на Млечния път атомите на водорода и на другите елементи се йонизирали от неизвестен източник на енергия
Американски астрофизици изчислиха за пръв път колко светлина и топлина ражда ядрото на Млечния път и откриха в неговата периферия енергия с неизвестна природа, съобщиха от Embry-Riddle Aeronautical University. Иследването е на доц. Матю Хафнър и екипът му измерил колко силно е йонизирана междузвездната материя в различните региони на ядрото на Млечния път.

От една срана се оказало, че в центъра на галактиката ни главни източници на енергия се оказали младите звезди. От друга - учените установили, че в покрайнините на ядрото на Млечния път атомите на водорода и на другите елементи се йонизирали от неизвестен източник на енергия, чиято природа е неясна на астрофизиците. Спектърът на изработеното от тях излъчване много приличал на светенето, породено от особен клас обекти - Liner галактиките.

Дали това е проява на тъмна енергия? 

От години астрономите наблюдават странни явления основно около екстремни обекти - свръхнови и черни дупки. Терминът "тъмна енергия" възниква през 1998 г., когато астрономи установяват, че наблюдаваните свръхнови са по-тъмни от очакваното. Определението „тъмна“ е дадено, тъй като няма известно за сега физическо обяснение за нейното естество.
 
Обикновената материя и тъмната материя съставляват само 30% от критичната плътност – онова, което е необходимо, за да съществува вселената. Останалите 70% учените наричат тъмна енергия. Общата теория на относителността изисква допълнителните 70% да бъдат съставени от енергиен компонент с голямо отрицателно налягане. Природата на тази тъмна енергия остава една от най-големите загадки засега. 


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

водач на МПС
07 Jul, 2020 | 10:16

Има тъй необходимите отговори на всякакви въпроси.Но главното е дали човечеството е узряло достатъчно и дали е помъдряло, за да ги получи. Разбира се, съществува Портал към Всемирното Енергоинформационно Поле, в което Знанията са невъобразимо много. И за чието усвояване са необходими векове ! От друга страна съществува и Висш Вселенски Разум, чиято основна функция се състои да разрешава или забранява достъпа до Тези Знания ! И предоставянето им съответно на Човечеството. Божа Работа е...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.