Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Историческият космически полет от космодрумa Кейп Канаверал беше отложен
28 Май 2020
Ако мисията бъде успешнa, компанията на Илон Мъск може да се превърне в космическо такси до Международната космическа станция, което ще спести пари на НАСА за мисии до Луната и Марс
Знаково изстрелване от американския космодрум Кейп Канаверал беше отложено заради лошото време. За пръв път американски астронавти щяха да отлетят от Земята чрез ракета и кораб на частна компания, а това щеше да е и първото изпращане на астронавти на комическа мисия от територията на Съединените щати от 2011 година  насам.

Изстрелването  беше отложено за събота - 30 май, когато според изчисленията космическият кораб „Дракон“ на компанията „Спейс Екс“ отново ще има шанс да се засече с Международната космическа станция. Полетът беше осуетен заради по-висока от допустимата  скорост на вятъра.

Ако мисията бъде успешнa, компанията на Илон Мъск може да се превърне в космическо такси до Международната космическа станция, което ще спести пари на НАСА за мисии до Луната и Марс, отбелязват от Би Би Си.

През последните 9 години Съединените щати изпращаха астронавтите си в орбита чрез руски кораби.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.