Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Голям пробив при изкуствения интелект
19 Октомври 2017
За 72 часа машината се е самообучила така, че побеждава най-добрите хора в областта
Компанията на "Гугъл" DeepMind обяви, че е направила нов голям пробив в изкуствения интелект, като е създала програма, която е усвоила на високо ниво китайската игра го без помощ от хора, съобщава КРОСС.

Тя вече е победила двама от най-добрите играчи в света. В играта има повече възможни ходове, отколкото атоми във Вселената, и постижението се определя като триумф на машината над човека, което е настъпило много преди очакваното в света на изкуствения интелект.

Предишна версия на програмата е започвала, учейки се от хиляди игри, играни от хора. Новата версия обаче е започнала с празно поле и без никакви допълнителни данни, освен правилата на играта и е започнала да играе сама. След 72 часа тя била толкова добра, че победила предишната си версия със 100 на 0.

Изпълнителният директор на DeepMind Демис Хасабис заяви, че системата вече може да има по-основно приложение в изследователските проучвания.

Пред "Би Би Си" той заяви, че постижението може да допринесе за истински прогрес по реални проблеми, въпреки че напълно разработен изкуствен интелект е все още далеч.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.