Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Очилата изместват смартфоните до десетилетие
15 Октомври 2017
Такива очила ще струват колкото смартфон. Сега те се намират в този начален етап, на който се намираше персоналния компютър в началото на 70-те години
Смартфонът, който сега до голяма степен замества компютъра, на следващ етап от своето развитие ще се трансформира в интелигентни очила, които ще се продават в магазините след 10 години и ще струват колкото сега мобилните телефони. Това твърди управляващ партньор на компанията FortRoss Ventures, бившият старши вицепрезидент на Сбербанка Виктор Орловский. "Компютърът се трансформира в телефон. Разбира се, мощността на това средство (очилата) ще бъде десет пъти повече от един съвременен телефон. След 10 години те ще се продават по магазините. Такива очила ще струват колкото смартфон. Сега те се намират в този начален етап, на който се намираше персоналния компютър в началото на 70-те години", каза Орловски пред репортери.

Една от следващите технологични иновации на бъдещето ще бъде въвеждането на интелигентни очила, с помощта на които хората ще предават информация със знаци, ще узнават дали се харесват на партньорите си и ще разбират доколко искрени са политиците, разказа в началото на октомври главният изпълнителен директор на компанията Moven Брет Кинг по време на форума Finopolis 2017. Според него, в момента над интелигентните очила работят Масачузетският технологичен институт, Facebook, Apple.

Очилата ще бъдат многофункционални и ще позволят да се случват много "чудеса" с помощта на изкуствен интелект, смята Кинг. Мониторите и клавиатурите тогава няма да са необходими, писането ще става с жестове. Очилата също така ще могат да разпознават емоциите, например да казват лъжат ли политиците, или казват истината, увери Кинг. /БГНЕС


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Гошо
16 Oct, 2017 | 17:04

Супер. Да видим дали ще се случи до 10 г.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.