Факти, Анализи, Коментари
   17 Януари 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мощни магнитни бури удрят Земята
2 Октомври 2017
До петък силата на слънчевите изригвания ще расте, а през почивните дни постепенно ще започне да намалява
Нови мощни магнитни бури удрят Земята и ще влияят на хората в следващите 6 дни. Това прогнозират от Международната космическа станция. До петък силата на слънчевите изригвания ще расте, а през почивните дни постепенно ще започне да намалява. От 11 октомври отново се очаква да има десет дни на активизиране на магнитосферата.

По-чувствителните хора винаги усещат магнитните бури с главоболие, световъртеж, промени в кръвното, дори втрисане и изпотяване. Броят на българите, които усещат това явление, достига до 80% от населението, съобщава "Дарик". Според експертите причината за този висок процент е начинът ни на живот, при който все повече се отдалечаваме от природата.

По-чувствителни към магнитните бури са хора със сърдечни заболявания, слаба имунна система и хора с високо кръвно и голям стрес.

Магнитите бури, които учените наричат смущение на геомагнитния фон на Земята, се причиняват от мощно изригване на плазма от Слънцето, последвано от отделяне на огромно количество енергия под формата на светлина, топлина и електромагнитни вълни.

Те се движат със скорост 400-1000 км/сек и достигат до Земята един-два дни след изригването. В момента, в който тази енергия достигне до магнитното поле на Земята, настъпват смущения както в радиовръзката, така и в живите организми.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.