Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мощни светкавици в дълбокия космос озадачиха астрономите
2 Април 2017
Те са били хиляди пъти по-светли и са произвели хиляди пъти повече енергия от всички други звезди в галактиката
Астрономите са забелязали мистериозни космически светкавици в дълбокия космос, пише Фокус, позовавайки се на The Independent. Само за няколко минути тези проблясъци са били хиляди пъти по-светли и са произвели хиляди пъти повече енергия от всички други звезди в галактиката. 

Космическа експлозия е била забелязана в малка галактика на 10,7 млрд. светлинни години от Земята. Тя e наблюдавана през 2014 г., а цялото явление е продължило само няколко часа и след един ден е нямало никаква забележима произведена енергия. 

За първи път събитие от подобна величина е наблюдавано и то озадачава учените. 

„Ние може би сме наблюдавали напълно нов тип на катаклизъм“, заяви Кевин Шавински от Цюрихския технологичен университет. „Каквото и да е това, необходими са много повече наблюдения, за да се установи какво виждаме“, допълни експертът. 

„Откакто открихме този източник, ние се опитваме да разберем неговия произход“, допълни Франц Бауър от Папския католически университет на Чили. 


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
02 Apr, 2017 | 19:08

Нищо не знам ние за този свят. Особено извън планетата ни


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.