Факти, Анализи, Коментари
   14 Юни 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Електромобилът-мечта: 300 км/ч. и презареждане на 6 години!
Николай Атанасов - 17 Юли 2008
Серийното производство на суперкара Ultimate Aero EV на Shelby SuperCars се очаква в последното тримесечие на 2009
2008 SSC Ultimate Aero.
2008 SSC Ultimate Aero.

Американската дизайнерска компания за суперавтомобили Shelby SuperCars (SSC) оповести разработката си на първия 100-процента екологически чист суперавтомобил Ultimate Aero EV (Electric Vehicle), който ще се задвижва от електромотори, съобщава YupCar.

Екоболидът се намира в процес на разработка, като първият прототип ще бъде готов през февруари 2009 г., а серийното му производство се очаква да започне още в последното тримесечие на 2009 г.

Създателят му, американският инженер Джерод Шелби (Jerod O. Shelby), обещава, че Aero EV ще е не само най-бързият електромобил в света, но и най-високотехнологичното превозно средство от този тип, пускано досега на пазара, уточнява World CarFans.

Благодарение на двата си електродвигателя с мощност по 500 к. с., колата ще е в състояние да развива над 300 км/ч., а технологията и работата на агрегатите ще позволява работата им без презареждане в продължание на до 6 години!

По обясними причини Шелби отказа да разкрие повече подробности относно устройството на уникалния двигател, като посочи само, че новият суперавтомобил ще се предлага в конфигурации с 2 или 4 задвижвани колела.  

В момента моделът на Shelby SuperCars, който ще се използва като база за създаването на електромобила-мечта, SSC Ultimate Aero TT, държи рекорда за скорост за серийни автомобили.

През есента на миналата година, Aero TT със 6,2-литров, 8-цилиндров двигател с мощност 1183 к. с., ускоряващ от 0 до 100 км/ч. за 2,8 сек., успя да постигне скорост от 412,28 км/ч. по време на тестове в Уест Ричленд, щата Вашингтон на 13 септември. Рекордът бе потвърден от Книгата на рекордите “Гинес” на 9 октомври 2007  г.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Георги Бонджов
26 Jul, 2008 | 18:31

Г-н Валентин Златев е магьосник! Вервайте Му, както на Министър-председателя цар Симеон :)

Валентин Златев
25 Jul, 2008 | 13:23

На господина Гюров ще му кажа малко да влезе в час преди да говори глупости във форумите, а на другите участници ще кажа да съществува такава технология и тя е елементарна. Прочетете малко трудовете на Тесла. Ако и тогава не влезете в час потърсете в нета информация за трансформиране на енергията от вакума или етерната енергия. Самото устройство можете да го търсите като MEG. Има и българска разработка с патент на адрес http://www.inkomp-delta.com.

Някой
22 Jul, 2008 | 13:56

Просто няма да се презарежда, защото ще има и бензинов двигател :))

Господин Гюров
22 Jul, 2008 | 13:18

Не се вързвайте на всяка глупост, която прочетете. Преди няколко години една шведска компания така събра парите на акционерите - излъга че прави автомобил, задвижван с въздух под налягане, който щял да има пробег от няколкостотин километра с едно напомпване. Няколкостотин, друг път.

em ...
21 Jul, 2008 | 16:24

toa proizvoditel trqq vnimava da ne umre ot infarkt!

ъъъъ
19 Jul, 2008 | 23:03

Подобни технологии винаги ги е им имало, а нас ни баламосват толкова време, че няма алтернатива на петрола, идиотите сме ние, че вярваме само на това, което ни се показва, лелеее, разтрепераха ми се краката. Тези технологии не са ги измислили хората които ги внедряват, това са технологии използвани винаги от извънземни, не съм луд, виждал съм как светещи тела на небето, си променят траекторията толкова бързо, че от моята гледна точка, всеедно да размахваш ръка в която държиш фенерче, само дето растоянието от 20 см, реално е 20км примерно и то за секунди, или си представете как лети комар - "хаотично", е точно така виждах как летят обектите, само дето бяха някъде на небето.

мм
18 Jul, 2008 | 22:50

Те и на Коперник, Леонардо ДаВинчи, Нютон, Дарвин и Айнщайн са викали идиоти.Но кой е идиота ще покаже бъдещето.

mc2
18 Jul, 2008 | 09:02

Към момента само радиоактивният разпад може да осигури толкова енергия, че да не се зарежда автомобила 6 години ( дори и повече!)

Господин Гюров
17 Jul, 2008 | 11:42

Ще се презарежда чак след 6 години, само ако не се кара изобщо, това прилича на време за саморазреждане на батериите. Ако някой твърди, че тая кола ще може бъде карана 6 години без презареждане, той или е лъжец, или идиот.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.