Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Все още не е ясно дали е овладяно изтичането на секретна информация в САЩ
11 Април 2023
Миналата седмица в социалните медийни платформи, включително Туитър и Телеграм, се появиха секретни документи, които са белязани с гриф "строго секретно"
Все още не е ясно дали е овладяно изтичането на секретна информация или публикуването на още документи ще продължи. Това обяви говорителят на Съвета за  национална сигурност Джон Кърби, предаде БНР.

Коментарът му идва след като в края на миналата седмица в социалните медийни платформи, включително Туитър и Телеграм, се появиха секретни документи, с подробни материали от брифинги на САЩ, които са белязани с гриф "строго секретно".

От Белия дом заявиха, че приемат сериозно изтичането на секретна информация от Пентагона, но все още в тази връзка има много неизвестни.

Според Джон Кърби администрацията продължава да търси кой е отговорен и как е станало изтичането на класифицираната информация, но неговото мнение е, че трябва да се внимава точно сега със спекулациите и гаданията кой може да стои зад всичко това.

Мнението на Джон Кърби е, че процесът трябва да бъде оставен "някак да се развие сам". Но подчертава, че администрацията приема изтичането "много сериозно", осъжда пускането на такъв вид материали в публичното пространство и смята, че "няма извинение за това този вид документи да бъдат обществено достояние".

Съединените щати правят опити да поправят отношенията си със своите ключови съюзници, коментират медии.

Министърът на отбраната Лойд Остин е разговарял днес с южнокорейския си колега. Властите в Сеул отрекоха възможността офисът на президента да е бил източникът на изтичане на информация за южнокорейските продажби на оръжия за Съединените щати.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.