Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Продължава масовия обстрел с ракети на украинската територия
29 Декември 2022
Руските сили са обстрелвали повече от 25 населени места около Херсон и Запорожие
Русия продължава обстрелът срещу десетки градове в областите Луганск и Донецк, а също и в Харковска, Херсонска и Запорожка област. Президентът Володимир Зеленски прогнозира, че следващата година ще е решаваща във войната, а възстановяването на Украйна ще бъде най-големият икономически проект в Европа.

Руските сили са обстрелвали повече от 25 населени места около Херсон и Запорожие, причинили са цивилни жертви и са повредили гражданска инфраструктура, се казва в изявление на украинските военни. Жители на град Херсон масово напускат населеното място заради интензивния руски обстрел. 

Продължават тежките боеве и около контролирания от Украйна град Бахмут, който сега до голяма степен е в руини, в източния регион Донецк, и на север, около градовете Сватове и Кремина в провинция Луганск, където украинските сили се опитват да пробият руската отбрана. 

Все още няма изгледи за преговори за прекратяване на войната. Украинският президент Володимир Зеленски предложи мирен план от 10 точки, който предвижда Русия да зачита изцяло териториалната цялост на Украйна и да изтегли всичките си войски. Кремъл обаче отхвърли плана и повтори позицията си, че правителството в Киев трябва да приеме анексирането от Русия на четирите украински региона: Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.