Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Драма в Сърбия - извънредно положение в Пирот
26 Декември 2022
Дерайлирал е товарен влак, превозващ амоняк. Властите призоваха жителите да не напускат домовете си
Товарен влак, превозващ амоняк, е дерайлирал в Източна Сърбия, съобщават местните власти, цитирани от Асошиейтед прес. 51 души са интоксикирани в резултат на инцидента. 

Поне една от цистерните е паднала в коритото на река Нишава. В град Пирот е обявено извънредно положение, а властите призоваха жителите да не напускат домовете си. Местните власти успокоиха населението, че водоснабдяването в града не е засегнато от инцидента. Въпреки това в община Бела паланка наредиха на хората да не използват вода от чешмата за пиене и готвене. 

Осем души са изпратени в болница в Ниш, а останалите са настанени в здравното заведение в Пирот, съобщи местният кмет Владан Васич. Лекарите в пиротската болница по-късно информираха че един от хората, приети след инцидента, е починал. За момента обаче те не могат да кажат дали непосредствената причина за смъртта му е изтичането на амоняка, тъй като мъжът е имал тежки здравословни проблеми. 

Засега не е ясно какво е причинило дерайлирането на влака. Според Франс прес композицията е дошла от България. 

Заради намалената видимост, предизвикана вероятно от изтичането, няколко автомобила са се ударили по магистралата, водеща към Димитровград и Калотина. 

Асошиейтед прес отбелязва, че амонякът е газ, който е възпламеним и може да нанесе значителни поражения на човешкия организъм.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.