Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Зеленски: Конфликтът с Русия няма да приключи, докато Крим не бъде освободен!
10 Август 2022
Тази руска война срещу Украйна и срещу цяла свободна Европа започна с Крим и трябва да приключи с Крим - с неговото освобождаване
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма да приключи, докато не бъде освободен анексираният от Москва черноморски полуостров Крим, предаде ДПА.

"Крим е украински и ние никога няма да се откажем от него. Черноморският регион не може да бъде безопасен, докато Крим е окупиран. Няма да има стабилен и траен мир в много страни по бреговете на Средиземно море, докато Русия може да използва нашия полуостров като своя военна база", добави Зеленски.

"Тази руска война срещу Украйна и срещу цяла свободна Европа започна с Крим и трябва да приключи с Крим - с неговото освобождаване", каза още той

Вчера беше съобщено за експлозии в руска военна база в Крим, припомня ДПА. Първоначално причината за тях беше неясна и правителството в Киев не пое отговорност, въпреки че в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че украинската армия е атакувала ключовата руска военновъздушна база с неразкрито оръжие.

Крим е под контрола на Москва, откакто Русия анексира полуострова през 2014 година.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.