Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Украйна предлага "специален кръг преговори" с Русия в Мариупол
21 Април 2022
Вчера Москва отправи нов призив към защитниците на Мариупол да се предадат. Руският ултиматум изтече, но украинските сили продължават да се съпротивляват
Украйна е готова да проведе "специален кръг преговори" с Русия в обсадения град Мариупол, без предварителни условия. Това обяви късно снощи в Туитър главният украински преговарящ и президентски съветник Михайло Подоляк, предаде БНР.

Вчера Москва отправи нов призив към защитниците на Мариупол да се предадат. Руският ултиматум изтече, но украинските сили в стоманодобивния завод "Азовстал" продължават да се съпротивляват. Съветник на кмета описа ситуацията в обкръжения комплекс като "ужасна". Хванатите в капан цивилни, предимно жени и деца, са без питейна вода и храна.

Украинските преговарящи са готови да заминат за Мариупол, за да преговарят с Русия за евакуацията на военния гарнизон и цивилните граждани в района, съобщи друг член на екипа. Давид Арахамия посочи, че в момента се очаква потвърждение от руска страна.

По-рано вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия е предала на Украйна проект на мирно споразумение и очаква отговор.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.