Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
PayPal и eBay спират работа в Русия
5 Март 2022
Причината е военната агресия на Москва в Украйна
Системата за онлайн плащания PayPal спира предоставянето на своите услуги в Русия поради военната агресия на Москва в Украйна, според изявлението на компанията, публикувано в събота.

"При настоящите обстоятелства спираме PayPal в Русия", потвърди главният изпълнителен директор на компанията Дан Шулман.

Междувременно гигантът за електронна търговия eBay също обяви, че от четвъртък (3-ти март) е спрял да доставя поръчки както за Русия, така и за Украйна, за да "защити купувачите и продавачите, засегнати от смущения в транспорта", добавяйки, че е "преустановил събирането на такси за продажбите за потребители в Украйна за облекчаване на натиска, причинен от прекъсване на паричния поток".

Холандската пивоварна компания "Хайникен" (Heineken N.V.) заяви в събота, че ще спре износа на бира за Русия, съобщиха руски медийни канали, цитирайки служители на компанията.

Представители на "Хайникен" казаха, че въпреки че износът на бира и инвестиционните проекти ще бъдат преустановени, фабриките в страната ще продължат дейността си.

Samsung Electronics Co. също обяви в събота, че ще преустанови доставката на свои продукти за Русия поради настоящата ситуация в Украйна, съобщи агенция Nikkei, цитирайки официални лица на компанията.

Южнокорейската мултинационална електронна корпорация сподели, че "ще продължи активно да наблюдава тази сложна ситуация, за да определи следващите ни стъпки". Освен това компанията ще дари 6 милиона долара хуманитарна помощ за подпомагане на украинските бежанци.

Множество компании продължават да спират дейността си на територията на Русия, тъй като Западът възнамерява икономически да осакати способността на Москва да води войната срещу Украйна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.