Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС лидерите спират пътуванията през граница без уважителна причина?
22 Януари 2021
Опасенията са, че новият щам ще доведе до трета вълна на коронавирус и затова европейските лидери искат още по-големи ограничения.
Лидерите на държавите от Европейския съюз заседаваха видеоконферентно, за да обсъдят справянето с пандемията от COVID-19. Коментира се процесът на имунизация в отделните страни и сертифицирането на ваксинираните в рамките на целия съюз. Премиерът Борисов също участва в срещата.

Два са основните въпроса, които се обсъждат на срещата. Единият е свързан с паспортите за ваксиниране или сертификатите, както предпочитат да ги наричат в Брюксел. Няколко държави изявиха готовност да въведат подобни сертификати. Идеята е те да се признават от всички държави в ЕС, което значително би улеснило пътуванията през това лято.

Друг основен въпрос, който ще бъде повдигнат от премиери предимно от държави в Западна Европа, е за затварянето на границите за несъществени пътувания. Белгийският премиер потвърди, че ще поиска това от колегите си и от Германия имаше подобна заявка.

Опасенията са, че новият щам ще доведе до трета вълна на коронавирус и затова европейските лидери искат още по-големи ограничения.

ЕК настоява за ускоряване на процеса на ваксиниране. Днес потвърдиха, че от Пфайзер са дали заявка, че следващите две седмици ще наваксат със забавянето, което се получи тази седмица.

Унгария беше първата държава в ЕС, която заяви, че ще ваксинира своите граждани с руската ваксина "Спутник".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.