Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Долната камара на американския Конгрес подкрепи процедура за импийчмънт на президента
14 Януари 2021
Така той стана първият държавен глава в историята на САЩ, подлаган на импийчмънт два пъти
Мнозинството от конгресмените в Камарата на представителите на САЩ (долната камара на американския Конгрес) подкрепи инициативата за импийчмънт на президента по обвинение в подстрекаване към метеж, предадоха световните агенции. Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати Нанси Пелоси от демократите подписа обвинителния акт в рамките на процедурата за импийчмънт на действащия американски президент Доналд Тръмп.

Така той стана първият държавен глава в историята на САЩ, подлаган на импийчмънт два пъти. Инициативата беше подкрепена с 232 гласа "за", 197 конгресмени гласуваха "против", с което резолюцията беше приета.

За резолюцията гласуваха и десет съпартийци на Тръмп от Републиканската партия.

Сега обвинителният акт ще отиде в Сената, където процедурата ще се превърне в съдебен процес. Според графика на горната камара на Конгреса обаче тя ще може да се занимае с въпроса за импийчмънта на Тръмп едва след като мандатът му вече ще е приключил.

Сенатът не възнамерява да обсъжда каквито и да било сериозни теми до 19 януари, а встъпването в длъжност на новия президент ще бъде на 20 януари.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.