Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оспорвана борба между Байдън и Тръмп на изборите в САЩ
4 Ноември 2020
Засега от необходимите 270 гласа в електоралната колегия Байдън има 238, Тръмп - 213
Все още е неясен изходът от изборите в САЩ. Настоящият президент Доналд Тръмп обяви победа срещу опонента си от демократите Джо Байдън, въпреки че се очакват резултатите от още девет щата от 50-те, предаде БНР. Засега от необходимите 270 гласа в електоралната колегия Байдън има 238, Тръмп - 213.

След края на гласуването и двамата претенденти за 46-и американски президент изразиха увереност, че ще спечелят изборите.

Настоящият държавен глава Доналд Тръмп заяви, че е победил на изборите. Каза още, че ще сезира Върховния съд, за да спре приемането на гласове по пощата.

"За доброто на нацията това е голям момент. Беше извършена мащабна измама на нацията. Искаме законът да бъде използван, както трябва. Затова отиваме във Върховния съд и ще поискаме гласуването да спре".

Доналд Тръмп обаче не представи доказателства за изборни измами.

Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън призова симпатизантите си и ги призова да не губят вяра.

"Тук съм, за да ви кажа, че сме на път да спечелим тези избори. Знаехме, че ще отнеме време заради безпрецедентния вот по пощата. Трябва да сме търпеливи, докато бъде преброен всеки глас, всяка бюлетина".

Изборните резултати от ключови щати все още са неясни.  Никой не е достигнал заветните 270 гласа на членове на Избирателната колегия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.