Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Армения и Азербайджан се договориха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
10 Октомври 2020
Това стана ясно от приетото съвместно заявление след многочасовите тристранни консултации в Москва, в които участваха външните министри на Русия и на двете страни - Сергей Лавров, Джейхун Байрамов и Зограб Мнацаканян
Армения и Азербайджан се договориха за прекратяване на огъня. Споразумението ще влезе в сила от днес, като ще бъде използвано за размяна на затворници и тела на загинали по време на близо двуседмичните ожесточени боеве за Нагорни Карабах, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде КРОСС. Това стана ясно от приетото съвместно заявление след многочасовите тристранни консултации в Москва, в които участваха външните министри на Русия и на двете страни - Сергей Лавров, Джейхун Байрамов и Зограб Мнацаканян.

Асошиейтед прес уточнява, че примирието е било договорено при посредничеството на руския президент Владимир Путин, който е провел серия от телефонни разговори с азербайджанския президент Илхам Алиев и с арменския премиер Никол Пашинян

Загиналите са около 300, а принудително изселилите са 70 хиляди души или около половината от населението на областта. Прекратяването на огъня започва в 12:00 ч. местно време.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.