Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
1 трилион долара за спасение на световната икономика
19 Март 2020
Европейската централна банка създаде извънредна програма за изкупуване на ценни книжа на стойност 750 милиарда евро., която ще има действие докато свърши кризата с коронавируса
Западните сили обявиха, че в състояние на война с коронавируса и отпуснаха общо почти 1 трилион долара, за да спасят световната икономика, съобщи БНР.

Мерките идват след рекорден брой заразени за един ден в Италия и оптимистични данни за Китай, смесени с опасения от втора вълна в Азия.

Над 200 хил. са заразените по света, а смъртните случаи вече са почти 9 хиляди.

Европейската централна банка създаде извънредна програма за изкупуване на ценни книжа на стойност 750 милиарда евро., която ще има действие докато свърши кризата с коронавируса, но не и преди края на годината.

След френския президент Еманюел Макрон, който обяви, че Франция е в състояние на война и германският канцлер направи първото си обръщение към нацията с подобен тон:

„Сериозно е, приемете го сериозно! Не сме се изправяли пред предизвикателство, което толкова да изисква нашата универсална солидарност, нито при обединението на Германия, нито при Втората световна война“.

В Италия вчера починаха 475 души - рекорден брой за която и да е държава по света.

Великобритания направи завой в първоначално леките мерки и премиерът Борис Джонсън обяви, че от утре се затварят училищата в цялата страна.

Китай, Южна Корея и Сингапур се опасяват от втора вълна на коронавируса, предизвикана от завърнали се от чужбина хора.

В Китай, където се появи вирусът, не се съобщава за нови случаи на предаване на заразата в страната.

Регистрирани са обаче 34 нови инфекции на хора, завърнали се от чужбина.

В други части на света Фиджи обяви първи случай, а в Субсахарска Африка коронавирусът взе първа жертва.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.