Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тръмп забрани на европейци да влизат в САЩ
12 Март 2020
Президентът не посочи конкретни европейски страни, а само каза, че ограничението важи за цяла Европа за 30 дни
САЩ спират от петък за срок от 30 дни влизането на своя територия на пристигащи от европейски страни чуждестранни граждани заради епидемията от новия коронавирус, съобщи президентът Доналд Тръмп.

"За да избегнем попадането в страната на нови заразени, преустановяваме от петък в полунощ за 30 дни всички влизания от Европа в САЩ. Изключения ще се правят за американски граждани, които са преминали съответните проверки. Тези ограничения няма да важат за Великобритания", заяви Тръмп в телевизионно обръщение.

Тръмп не посочи конкретни европейски страни, а само каза, че ограничението важи за цяла Европа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ уточни, че новите ограничения спират влизането в страната на повечето чуждестранни граждани, които са били в страни от Шенгенското пространство през последните 14 дни.

Според министерството става дума за пристигащи от Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

Тези мерки не важат за американски граждани и постоянно пребиваващи в САЩ, както и за преките им роднини. В следващите 48 часа министерството ще публикува разпореждане американските пътници, пристигащи от страни от Шенгенското пространство, да се прибират в САЩ през определени летища с увеличени проверки за коронавируса.

Освен това САЩ следят развитието на епидемията от коронавируса в Китай и Южна Корея и тъй като положението там се подобрява е възможно въведените ограничения за влизане на хора от тези две държави в САЩ да се отменят по-рано от планираното, каза Тръмп.

Президентът на САЩ заяви, че Европа носи част от вината за епидемията от коронавируса в САЩ, където по най-нови данни има 1281 заразени и 37 починали.

"ЕС не взе същите предохранителни мерки за ограничаване на пътуванията от Китай и други рискови страни. В резултат на това голям брой огнища на зараза в САЩ бяха породени от пристигнали от Европа хора", каза Тръмп.

Доналд Тръмп съобщи, че ще поиска от Конгреса да намали данъка върху трудовите възнаграждения, за да се помогне на американците да преодолеят икономическите последици от епидемията с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Тръмп също така обяви, че ще възложи на финансовото министерство да отложи крайния срок за плащане на данъци за някои физически и юридически лица без наказателна лихва и ще вземе спешни мерки за осигуряване на финансова помощ на работници, които са болни, карантинирани или се грижат за заразени хора.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.