Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Италия затварят всички търговски обекти без хранителни и аптеки
12 Март 2020
В телевизионно обръщение премиера каза, че фирмите трябва да затворят всички отдели, които не са решаващо важни за производството им
Италианският премиер Джузепе Конте, че всички търговски обекти в Италия ще бъдат затворени поне до 25 март, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките, в опит да се овладее разпространението на новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс.

В телевизионно обръщение Конте каза, че фирмите трябва да затворят всички отдели, които не са решаващо важни за производството им.

Затварят се всички магазини, козметични салони, барове и ресторанти. Фирмените столови може да останат отворени, стига да гарантират, че посетителите им могат да стоят на разстояние от най-малко един метър един от друг. Доставките по домовете остават разрешени.

Общественият транспорт ще продължи да работи, както и банките и застрахователните дружества.

Индустриите и заводите могат да продължат работа при спазване на необходимите предохранителни мерки за избягване на заразяване.

"Ще можем да видим резултатите от това голямо усилие след две седмици", каза премиерът.

Вчера Конте вече обяви карантина върху цялата територия на Италия до 3 април с ограничения над свободата на движение и масови събирания за 60-те милиона италианци. Тогава той увери, че супермаркетите ще бъдат редовно зареждани и призова италианците да не се струпват в тях за масово презапасяване.

Италия е втората най-засегната страна от новия коронавирус след Китай с 12 862 заразени и 827 починали по данни от тази вечер, отбелязва Франс прес.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.