Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Въведоха карантина за цяла Италия
10 Март 2020
Забранени са всички пътувания. възможни са само три изключения – пътуване до работното място, проблеми със здравето или извънредни ситуации в семейството
Предвижда се забрана на пътуванията, която важи за всички италианци и има само три изключения – пътуване до работното място, проблеми със здравето или извънредни ситуации в семейството.

Забраняват се всички масови прояви, като това вече важи и за проявите на открито. В резултат се спира футболното първенство, след като досега мачовете от Серия А се играеха пред празни трибуни.

Работното време на заведенията се ограничава до 18 часа, като ще бъде позволено да отворят само тези, които могат да осигурят поне 1 метър разстояние между клиентите.

Обявеното по-рано затваряне на училища и университети няма да е в сила до 15 март, а до края на месеца.

Обявеното в Ломбардия и някои общини на Венето, Пиемонт и Емилия-Романя затваряне на кина, театри, музеи и концертни зали вече важи за цялата страна.

Затварят се и всички ски курорти, независимо от местоположението им.

Общественият транспорт ще продължи да работи на територията на цяла Италия.

Засега не е ясно как ще бъдат приложени толкова мащабни мерки, с които трябва да се съобрази 60-милионното население на Италия, добавя АФП.

Имаше много сигнали, че карантината в Милано се нарушава лесно, като влаковете продължаваха да пристигат и тръгват на основната гара в града, а летището също работеше. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.