Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Урсула фон дер Лайен: Турция трябва да изтегли бежанците от гръцката граница!
9 Март 2020
Намирането на решение на тази ситуация ще изисква намаляване на натиска върху границата
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в понеделник, преди да разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Турция трябва да изтегли бежанците и мигрантите от гръцката граница, предаде Ройтерс.

„Намирането на решение на тази ситуация ще изисква намаляване на натиска върху границата”, заяви Фон дер Лайен на пресконференция. Тя каза, че е необходимо незабавно осигуряване на правото на убежище, подкрепата за Гърция и Турция. А също и преместването на хора, особено непълнолетни, които са блокирани на гръцките острови, в континенталната част на Европа.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да пристигне в Брюксел за разговори с Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. На срещата, която е насрочена за привечер, се очаква Турция да бъде призована да спазва споразумението за миграцията от 2016 г. Ердоган вероятно ще поиска нова финансова помощ.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.