Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Историческо споразумение между САЩ и талибаните
1 Март 2020
То полага основите за прекратяване на 18-годишния конфликт в страната. Американските военни части трябва да напуснат Афганистан в 14-месечен срок
Повече от 18 години след фаталния 11 септември, Съединените щати и талибаните подписаха мирно споразумение. Историческата сделка беше сключена в Доха, съобщава КРОСС. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че споразумението полага основите за прекратяване на 18-годишния конфликт в страната. Според договорките американските военни части трябва да напуснат Афганистан в 14-месечен срок. 

Това ще се случи, ако талибаните спазят своята част от сделката. А именно - да не допускат Афганистан да бъде използвана за подготовка на терористични нападения. Освен това трябва окончателно да прекъснат връзките си с ислямската терористична организация "Ал Кайда", отговорна за самоубийствените атаки срещу САЩ, извършени на 11 септември 2001 г.

След нападенията започна американската инвазия в Афганистан, чиято цел беше талибаните да бъдат свалени от власт.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.