Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Струпване на бежанци на границата между Турция и Гърция
1 Март 2020
По българската граница е спокойно и няма струпване на мигранти
Хиляди сирийски бежанци поеха от Турция към Европа и по-точно към Гърция. Стигна се до огромно струпване на хора при Пазаркуле. По последна информация от снощи е започнало извозването им с автобуси към Истанбул, но колко души се прекарали нощта под звездите и има ли наплив към българската страна?

В принудителния бежански лагер храната не достига, топлината е от стотиците огньове, има и болни хора. Този мъж е в Турция вече 2 години и половина. Тръгнал е към Европа със семейството си.

“Турското правителство каза - ок, идвайте тук, отваряме границите, а не nи пускат. Имам бебе на 40 дни, което е болно”, споделя мъж.

„Много е лошо, полицията ни бомбардира с газ, а има толкова много възрастни хора, деца. Всеки иска помощ, а от никъде такава не идва”, добавят други потърпевши.

Вечерта блъскането за храна беше заместено от блъскането за автобуси. Част от тях според бежанците осигурени от Турция, а другите - на пазарлък.

По българската граница е спокойно и няма струпване на мигранти. Ситуацията е същата, каквато беше през последните два дни.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.