Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Все още вадят живи хора от развалините в Турция
26 Януари 2020
Жена с детето й като по чудо бяха спасени 24 часа след земния трус
45 души са извадени живи изпод развалините след земетресението с магнитуд 6,8 по Рихтер, което разтърси Източна Турция в петък вечерта. Загиналите са 31 души, повечето в Елязъг, но и най-малко 4-ма в Малатия, ранените са 1607, съобщиха турските власти, цитирани от БНР.

Жена с детето й като по чудо бяха спасени 24 часа след земния трус.

Почти 80 сгради са разрушени сгради, на 645 постройки са нанесени сериозни щети, други 540 са средно или слабо засегнати от земетресението. Над 15 000 души са останали без дом.

В засегнатите райони са изпратени 9500 палатки за приютяване на хората. В момента в поразените области температурите са най-ниски, съобщават властите. В такива условия спасителните работи продължават.

В района на бедствието пристигна президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. Той заяви, че държавата ще действа бързо за възстановяване на инфраструктурата и никой пострадал няма да бъде оставен без подслон или храна.

Финансовото министерство обяви, че срокът за заплащане на данъците на живеещите в двете най-силно пострадали области – Елязъг и Малатия, ще бъде удължен.

Търговското министерство обеща подкрепа за изплащане на кредитите на местни малки фирми.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.