Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пиян шофьор прегази група туристи в Италия - 6 загинали и 11 ранени
5 Януари 2020
Всички пострадали са германци. Ранените са приети в болницата на Болцано, като четирима от тях са в тежко състояние.
В италианската област Алто Адидже - Южен Тирол, пиян шофьор уби 6 и рани 11 души. Всички те са германски граждани, съобщава БНР. Катастрофиралият е управлявал мощна кола с много висока скорост при ограничение 50 км/ч.

Трагедията се е случила в селището Лутаго в долината Аурина в Алпите. Германските туристи се намирали в края на пътя, където ги връхлетял автомобил. Той бил управляван от 28-годишен мъж в нетрезво състояние. 

Впоследствие алкохолната проба е показала 4-ри пъти по-високо съдържание на алкохол в кръвта от допустимите 0,5 промила. Той е местен жител. Задържан е с обвинение за убийство на пътя. 

На мястото на инцидента са пристигнали лекарски екипи с общо 17 линейки както и други спасителни екипи от общо 160 души. Ранените са приети в болницата на Болцано, като четирима от тях са в тежко състояние. 

Кметът на Лутаго Хелмут Крамер каза,че е потресен и помоли медиите да се отнесат коректно и с уважение. Лутаго има 800 жители, намира се на около 1000 метра надморска височина в Алпите, заобиколено от 14 върха над 3000 метра всеки и е най-северното селище на Италия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.