Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
САЩ уби висш ирански генерал след ракетен удар
3 Януари 2020
Иран потвърди смъртта на началника на специалните части „Кудс“ генерал Касем Сюлеймани
Главата на специалното подразделение „Кудс“ на иранската Революционна гвардия генерал Касем Сюлеймани, е бил убит при ракетния удар на летището в Багдад, съобщиха Ал-Арабия, Ал-Джазира и телевизионните канали на Sky News. 

По-рано шиитските иракски милиции „Ал-Хашд аш Шааби“ обявиха, че при ударите са загинали петима техни членове и „двама гости“.

Иран потвърди смъртта на началника на специалните части „Кудс“.

САЩ също потвърдиха убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани, загинал в резултат на американски ракетен удар. Пентагонът потвърди, че генералът е бил убит по нареждане на президента на САЩ Доналд Тръмп. Малко след това държавният глава пусна в пост в Туитър американското знаме.

Във вторник членове на подкрепяни от Иран иракски милиции щурмуваха посолството на САЩ в Багдад в отговор на американски въздушни удари по бази на Хашд аш Шааби, в които бяха убити 25 души. САЩ нанесоха тези удари на иракска територия като ответна мярка на убийството при ракетен обстрел на американски цивилен подизпълнител в Ирак.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.