Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск: Консуматорството е вирус, който атакува вярата в нейните корени
2 Декември 2019
Когато живеете за придобивки, те никога не са достатъчни, алчността расте и накрая човек е винаги недоволен и гневен
На меса във Ватикана Папа Франциск отправи критики към консуматорското общество, предаде Ройтерс. Изявлението му бе по повод изминалия Черен петък и днешния Киберпонеделник, с които започнаха и големите коледни намаления в магазините.

"Скъпи братя и сестри, консуматорството е вирус, който атакува вярата в нейните корени, защото ви кара да вярвате, че животът зависи само от това, което имате. Когато живеете за придобивки, те никога не са достатъчни, алчността расте и накрая човек е винаги недоволен и гневен". 

Междувременно папа Франциск защити традицията да се разполагат инсталации, изобразяващи Рождество Христово, на обществени места, съобщи Ройтерс.

В градчето Гречо, източно от Рим, където през 1223 г. започват да се поставят сцени на Рождеството, той подписа апостолическо писмо за значението и важността на тази традиция.

"С това писмо искам да насърча хубавата семейна традиция за поставяне на сцена на Рождеството в дните преди Коледа, но също така и за поставянето й на работното място, в училища, болници, затвори и площади", се казва в документа.

Всяка година около Коледа тези сцени стават обект на полемика в страни като Съединените щати и Франция. Разполагането  им на площади често е критикувано от атеисти, поддръжници на свободното слово или секуларистки организации, отбелязва Ройтерс.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
14 Dec, 2019 | 04:20

В Християнската църква са навлезли евреите за да я унищожават. Католическата са я направили свой гешефт. Протестантството се е приспособило към еврейския атеизъм залял Запада, а сравнително по оцелялото Православие е обект на лукавите атаки. И всичко това се прави чрез библията - откраднат, засекретено от къде епос и пренаписван всяко поколение раби, вече без никаква историческа и религиозна стойност. Така действа локалния мини дявол Яхве, пробутван за белите с името Йехова, за да не стане някакъв фал и Яхве да вземе ППА от тях (Парите, Правителствата и Армиите) и ги положи в наши ръце?! Ужас! за който избягват и да се сещат, макар че цялата космогония на Ада не е секретна.
Само бялата раса е създадена от Бога, само белите имат души, но Бог спуска Духа си до творческия и духовен елит, останалите бели са само призовани живи. Милиардите - от Мароко до Мексико и от Азербайджан до Южна Африка, са диваци. Това не са още недоразвити хора, - еволюция няма, в Бог всичко е завършено, а кал приведена временно в движение (мърдане, люлеене в нашия жалък свят), за да може, - тука Яхве спира дъха си и лигите му затичат - да изяде душите им, че и спуснатия Дух - и да разбере всичко от ляво и дясно, от Горе до най съкровените глъбини Долу че и Той може! Неговите бесове, сега азербайджано-узбекистано-тюрките не го чуват, макар че е написано на агиттаблото в коридора.
Избраните му, които и да са биле диваци, все са упражнявали основния закон на бездушните - моето си е мое, а твоето мое. Обединява ги извратеността, допускана само за диваци - омраза, сатанинска завист към белите за душите им? - да, но дивака под "души" разбира стандарт. На дивака лигите му текат като на Създателя му пред живота на белите - приказни апартаменти, баня, разкошна бяла кадънка, ядене до отказ, престижна работа с костюм и връзка и яко уважение от околните, вечер културно разтоварване в бара и отвсякъде те сочат - успя в живота, защото е умен! Яхвето ги е яхнал в тази, допусната от най Горно място сила на характера им, - и спускайки на поредните избрани ППАтата, те сами ги сграбчват с дивашки вой от кеф.
За да владее Яхве света е подгонил бесовете си да ограничават канибализма в диваците, за да ги мушат да грабят и убиват белите, за да може Той пък да се храни с изкушените им души, че и при умел тарикатлък и с Дух. Яхве е с акъла на диваците - така е направено. Той иска да граби от най Горе, както диваците белите, и както те като избият белите ще се настанят в стандарта им, - така и Яхве пресмята, а Яхве е изтъкан от сметки както Бог от нещо невидимо, - ще се обяви за Император Вселенски!
А има и Православие, и то е обработвано и на него е казано благо, че Отчето Христово е Йехова. А Православието с Духа Божи, не спори а приема излизането от света като обезателно условие за приемане на Бог! Не отхвърля "избраните", не изгаря Стария завет, както инквизицията (еврейската - друга няма) изгаряше богомилите с всичко каквото са писали. Само Православието се е провряло през вековете, защото е гледало на клокочещата и пръскаща кал като на средство за отблъскване от Ада! Този свят е осъден на смърт и присъдата е приведена в изпълнение според напътствията на Христос. Какъвто и да било разговор с диваците е обръщане, че и тръгване към тях - а от това Христос пази. Злото тогава излиза с главния си коз в борбата с омразното му Горе, - ние, общежитието, равенството, правата, толерантността... А Христос спасява личности, ближния е личност а не всички, Евангелието е проповядвано в белите (никакви пясъци, може би България - изтрито, засекретено), а върха на лъжата е - че Сина Божи бил арапин, казано по еврейски - наш?! Тартора както и диваците му съществуват в този механичен и илюзорен свят от допира си с нас живите, от нашата реакция на нещо нежелано в която те се вкопчват за да изпитват трепети на живот. Да не им доставяме това, да ги отминаваме без да ги докосваме - като им прощаваме?!?! Прошката не е приемане, споделяне на низостта от Пропастта, не е снизхождение - един вид, какво пък толкоз, случва се, - прошката е нежелание за допир с абсолютно чуждото, пътека спусната от Бог за отминаване. Само в Православието е останала Прошка. Както и само в Православното Християнство може да се каже за да се чуе: "Който не намрази света и своя живот, не е за Мен". Както и самото качване на кръста е отминаване. То не е глупостта - поемане на греховете на всички ни, както и не е каквото и да било противопоставяне. То е отминаване! В Православието, и особено на нас българите е вложено това усещане. Целия ни Духовен и творчески дар през хилядолетията ни е крепил със сила от Горе, - и още съществуваме! Успоредно с това ни е дадено и сметалско доказателство - евреите мразят белите, но към българите са особено свирепи! - Отминавайте бесове, за да умирате!

муспи
05 Dec, 2019 | 02:02

Не може южноамерикански тарикат да бъде глава на християнска църква! Той може само да бъде назначен на тази позиция, от тези дето воюват с Християнството.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.