Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Серийни убийства в Кипър - министър на правосъдието подаде оставка
2 Май 2019
35-годишен армейски капитан е в ареста, а полицията заяви, че той е признал за общо седем убийства на жени
Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау подаде оставка на фона на обществено недоволство във връзка с действията на полицията след изчезването на чуждестранни жени - жертви на предполагаем сериен убиец, чиито действия са останали незабелязани в продължение на три години, предаде Ройтерс.

Четири жени бяха открити убити през последните три седмици, като телата им бяха намерени на различни места западно от столицата Никозия.

35-годишен армейски капитан е в ареста, а полицията заяви, че той е признал за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства.

"Информирах президента на републиката, че подавам оставка по причини от политическо естество", заяви пред журналисти Николау след среща с президента Никос Анастасиадис. Николау заяви, че Анастасиадис е приел оставката му.

Властите бяха подложени на ожесточена критика затова, че не са разследвали задълбочено сигналите за изчезнали жени.Майка и дъщеря от Румъния, за които се смята, че са били първите жертви, са изчезнали през септември 2016 г., а последната жертва - от Филипините, е изчезнала през август 2018 г.

Полицията заяви, че се води вътрешно разследване за евентуални нередности.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.