Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Значително се усилва миграционният натиск от Гърция
5 Април 2019
Това обяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов
Значително се усилва миграционният натиск от Гърция. Това обяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който представи данни за миналата година и първото тримесечие на тази. Маринов уточни, че МВР засилва мерките срещу нелегалната миграция по българо-гръцката граница, където няма преградно съоръжение:

„Отчита се 6 пъти увеличение в сравнение с 2017 година. Тук също преобладават гражданите на Афганистан – 41 процента, и Ирак 30 процента. Естествено, ние сме усилили постовете. Изпратили сме допълнително техника там, която е термовизионни камери, уреди за нощно виждане, видеонаблюдение, постове, подвижни патрули, така че на този етап бързо прихващаме опитите и бързата комуникация с гръцките власти довежда до това те да не преминат незаконно на наша територия".

МВР проучва възможността за изграждане на видеонаблюдение на входовете на населените места по границата с част от отпуснатите средства по спешните мерки на Евросъюза за нелегалната миграция.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.