Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трима български евродепутати можеха да спрат пакета "Мобилност", но не го направиха
26 Март 2019
Tрима български евродепутати са отсъствали по време на гласуването, а разглеждането на пакета беше прието само с два гласа плюс
Само два гласа не достигнаха снощи пакетът "Мобилност", който засяга българските превозвачи, да не влезе в дневния ред в пленарна зала в европарламента в Страсбург. В същото време трима български евродепутати са отсъствали по време на гласуването - Неджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков.

Превозвачите се събират отново на протест утре пред Европейския парламент в Страсбург. Причината е, че снощи ЕП реши спорните текстове да бъдат обсъдени за четвърти пореден път, съобщава БНР.

„Утре сме в Страсбург. Ще бъдем много повече отколкото бяхме съобщили. Надявам се на едно много сериозно присъствие утре пред ЕП на български, румънски, полски и превозвачи от други страни, които ни подкрепят“, каза пред БНР Йордан Арабаджиев – изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Евродепутатът Светослав Малинов не присъства вчера при гласуването в зала. В предаването „Преди всички“ той обясни това със закъснение на полета от София до Франкфурт. По думите му по същата причина и цялата литовска делегация е закъсняла, а те са категорични противници на пакета.

„Искрено съжалявам. Наистина не се дължи на моето желание и воля да гласувам против. Вчера имаше срив на компютърната система на летището във Франкфурт. Вчера имаше цели делегации, които не можаха да се доберат до пленарна зала. Не е това начинът да се работи. Сигурен съм, че в сряда ще има много по-организирана съпротива. Не се прави така. Това е част от процедурните хватки. Наистина е недостойно, но не мога да кажа, че има заговор“, обясни евродепутатът.

Малинов се надява в сряда да отпаднат най-спорните точки от документа:

„Не сме изцяло против този пакет. Ние сме срещу няколко конкретни неща, които намаляват нашата конкурентоспособност. Ако случайно в сряда минат, има още един – два рунда, вече на ниво междудържавни отношения на т.нар. триалог, където може окончателно да се отхвърлят точно тези най-лоши неща. Смятам, че може да се постигне обрат още сега“.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
27 Mar, 2019 | 19:53

продажници


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.