Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
7,2 по Рихтер във Филипините
29 Декември 2018
Все още не е ясно дали има пострадали и какви са нанесените материални щети
Земетресение с магнитуд 7,2 разлюля района на филипинския остров Минданао. Епицентърът на труса е бил югиозточно от град Понда-гуитан, на дълбочина около 60 км под земната повърхност. Все още не е ясно дали има пострадали и какви са нанесените материални щети. Издадено бе предупреждение за цунами за Филипините и Индонезия. Според Европейския сеизмологичен център силата на труса е била 7 по Рихтер.

Тихоокеанският център за предупреждения за цунами отмени предупреждението за възможност от мощно цунами след регистрираното земетресение. "Цунами не се забелязва на най-близките до бреговете на Филипините станции за контрол на морското равнище", се казва в съобщението.

По-рано центърът бе съобщил, че "изхождайки от прогнозите, височината на вълните цунами ще бъде не по-голяма от 30 сантиметра над нивото на приливите по съседните крайбрежни части на Индонезия, Палау и Филипините.

Епицентърът на земетресението се е намирал на 196 км югоизточно от град Давао на южния филипински остров Минданао в морето Сулавеси. Данни за разрушения и пострадали хора засега няма.

От индонезийския център за предупреждения за земетресения и цунами също потвърдиха, че силният трус в море Сулавеси не представлява опасност за Индонезия и няма да предизвика цунами по островите и архипелазите в граничната с Филипините провинция Северен Сулавеси. Според шефа на центъра Рахмат Трийоно епицентърът на труса е бил на 200 км от индонезийския архипелаг Талауд и е бил на дълбочина около 69 км.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.